Szablyavívás, sport és harcművészet by Hidasi Gergely

Szablyavívás, sport és harcművészet by Hidasi Gergely from  in  category
Privacy Policy
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Hidasi Gergely
Category: Sports & Hobbies
ISBN: 9786150024189
File Size: 5.92 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

A szablya több mint ezer évig volt a fegyvere a katonáknak és párbajhősöknek itt a Kárpát-medencében, de ez idő alatt több is lett egyszerű harci eszköznél. Hű társa és vitézi jelképe is lett egyben a viselőjének. Nyugat-Európa és az Észak-amerikai kontinens általunk, magyarokon keresztül ismerte meg ezt a fegyvert, és forgatói vitézi szellemét.  A honfoglalás kori portyázásokkor Nyugat-Európa félte a látványát, méltó ellenfele lett a töröknek, később a Rákóczi szabadságharc után pedig megbecsülés tárgyává tett minket az idegen országok oldalán vívott háborúkban. Talán egy olyan kardtípus sincs, ami ennyi időn keresztül megőrizte volna jelentőségét.

A szablya azonban nem csupán a letűnt korok antik fegyvere, hanem ugyanolyan létjogosultsággal rendelkező sporteszköz, mint az olimpiákon használt vívótőr.

Ez a könyv egy kidolgozott, gyakorlati tematikát tartalmaz, ami alapján a szablyavívás megtanulható az alapoktól egészen a mesteri szintig. Több mint 100 fotós illusztráció segítségével vezeti végig az olvasót a több száz gyakorlaton, ami lehetővé teszi bárki számára, hogy megtanulja az alapfogásokat, összetettebb gyakorlatokat, és akár a cselvágásokat és lefegyverzéseket is.

Ezzel bizonyítva azt, hogy a szablyavívás a mai napig élő sport és harcművészet.

Reviews

Write your review

Recommended